Dny Šumavského trojhradí / Hrad Rabí z blízka (a jinak)

Na svátek sv. Václava a o následujících dnech (tedy od 28. září do 1. října 2023) se na hradě Rabí konají Dny Šumavského trojhradí.

V uvedené dny bude celý hradní areál průchozí samostatně (bez průvodce a komentované prohlídky). Příchozí si budou moci projít velké nádvoří i to malé, kde se nachází studna a hospodářské zázemí. Budou moci vejít do místností s modely hradu i vyjít do prvního patra Nového paláce, které slouží jako vyhlídkové místo, navštívit nejstarší část hradu (včetně vysoké obytné věže, tak zvaného donjonu) nebo prozkoumat členitá sklepení.

   Po všechny čtyři dny nabízíme speciální prohlídky hradu (v 10.00 14.30), které představí hradní komplex z různých úhlů pohledu. Zaměří se na samotné počátky hradu, na způsob jeho výstavby i zajímavé stavební detaily, přiblíží funkční proměnu jednotlivých částí hradu a také představí roli hradu v každodenním životě středověkých lidí.
Prohlídky mají omezenou kapacitu, a tak doporučujeme rezervaci na rudova.hana@npu.cz.

 V UVEDENÝCH DNECH SE NEBUDOU KONAT BĚŽNÉ KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY (okruhy Palác a Věž) A ANI NEBUDE MOŽNÝ VSTUP POUZE NA NÁDVOŘÍ (okruh Nádvoří). Děkujeme za pochopení.