Hrad Rabí přivítá první návštěvníky 11. května 2020

Při pohledu z vysoké věže | © Jaroslav Vogeltanz

Od pondělí 11. května 2020 bude část hradního areálu ve speciálním režimu přístupná veřejnosti ...

   Na začátku druhého květnového týdne bude na hradě Rabí zahájena návštěvnická sezóna 2020. S ohledem na různá nařízení a doporučení bude hradní areál přístupný v nezvyklém režimu.

   V prvních dnech po (znovu)otevření této památky budou moci lidé samostatně navštívit venkovní části areálu - budou si moci projít obě nádvoří, vyjít na vyhlídkovou terasu, prozkoumat nejstarší část hradu či vystoupat na vrchol vysoké věže a užít si výhled na Šumavu i její předhůří. Jinými slovy řečeno, nebudou se konat prohlídky s průvodcem a nebudou přístupné vnitřní prostory hradu.  

   Upravena bude návštěvní doba památkového objektu: Mimořádně bude hrad zpřístupněn v pondělí 11. května a dále bude otevřeno jako obvykle od úterý do neděle, od 9.00 do 16.00.
   Jen si dovolujeme upozornit, že v případě velkého počtu návštěvníků bude vstup do hradu regulován.

   Doufáme, že se vše bude pozitivně vyvíjet, že se situace nezhorší, že se naplní předpoklady a že se v pondělí 25. května 2020 vrátíme ke standardnímu návštěvnickému provozu s komentovanými prohlídkami. Na druhé straně máme neustále na mysli, že se věci mění ze dne na den, z hodiny na hodinu a že naše cesta může nabrat nečekaný směr.

 Pevně věříme, že nám návštěvníci zachovají svou přízeň a že je hrad potěší, neboť se vždy snažíme, aby od nás odcházeli příjemně naladěni a okouzleni rabským geniem loci.